WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN DUBBELWANDIGE KACHELPIJP VAN ISODUCT?

ISODUCT is het enige en brandveiligste all-in dubbelwandige rookkanaalsysteem in Nederland. Met een dubbelwandige kachelpijp van ISODUCT kiest u voor een optimale veiligheid en de beste kwaliteit. Bovendien bespaart u tot wel € 100 per meter ten opzichte van elk ander (volledig omkokerd) dubbelwandig rookgaskanaal!

Heeft de enorme geldbesparing u nog niet helemaal overtuigd? De voordelen van een ISODUCT dubbelwandige kachelpijp zijn legio:

 • Het brandveiligste rookgasafvoerkanaal van Nederland
 • Unieke, ingebouwde brandveiligheid
 • Direct en overal toepasbaar (aansluiten = stoken!)
 • Geschikt voor elke brandstof
 • Scherp geprijsd
 • Geen extra, ouderwetse en arbeidsintensieve (dure) ombouw nodig
 • Geen ingrijpende bouwtechnische aanpassingen nodig
 • Vereist geen hak- en breekwerk of nieuw stucwerk*
 • Optimale warmte-isolatie
 • Tot 50% hogere afvoercapaciteit (betere trek)
 • Praktisch geen roetaanslag of creosootvorming
 • Minimale condensatie
 • Geluiddempend door robuuste constructie
 • Hoogwaardig materiaal (RVS)
 • Luxe afwerking
 • Smaakvolle uitstraling
 • Eenvoudige montage (lage montagekosten!)

* Als een rookkanaal ontbreekt, moeten er natuurlijk nog wel gaten in plafond, buitenmuur of dak worden geboord.

ISODUCT voldoet met CE-prestatie T600 en G10 als enige rookkanaal zelfstandig aan de eisen van het Bouwbesluit 2012 (NEN 6062).

De voordelen

CE-MARKERING OP ROOKGASAFVOERKANALEN

Wat houdt de CE- en T600/G10-markering precies in? In het Bouwbesluit 2012 staat dat een afvoervoorziening voor rookgas brandveilig is, wanneer dit bepaald is volgens de NEN6062:2011. In de NEN6062 wordt de beproeving van de brandveiligheid van rookgasafvoervoorzieningen vastgelegd.  Een dubbelwandig rookkanaal voor vaste brandstoffen moet een CE-prestatieverklaring  hebben op basis van T600 en G10. Dat betekent dat een rookkanaal volgens de NEN6062 getest moet zijn bij een temperatuur van 700 graden Celsius en kortstondig bij een temperatuur van 1.000 graden Celsius, waarbij op 10mm afstand een brandveilige temperatuur gewaarborgd is. In Nederland mogen alleen kanalen met een T600 en G10 waarde toegepast worden.

Volgens de testnormen is, als een omkokering nodig is om aan de veilige afstanden te voldoen, de omkokering deel van de geteste opstelling. Een niet geteste omkokering die achteraf wordt aangebracht, voldoet nergens aan. Als deze toch wordt toegepast, zegt dat dus niets over uw brandveiligheid!

Kortom, bij elk ander rookkanaalsysteem is het maar de vraag of u aan het Bouwbesluit 2012 voldoet. Ook een omkokerd dubbelwandig schoorsteenkanaal geeft u geen enkele garantie over de brandveiligheid, tenzij het met omkokering getest én op de juiste manier geïnstalleerd is.

 Wees kritisch wanneer u de aanschaf van een kachel met aanleg van een rookkanaal overweegt! Kies voor kwaliteit, veiligheid en zekerheid. Kies voor ISODUCT. Velen gingen u voor: want met een ISODUCT rookkanaal is het gezellig én zorgeloos genieten!

De voordelen

EN DE NADELEN?

Die zijn er niet. Echt niet. De nadelen waar een dealer mee kan schermen hebben met name consequenties voor zijn eigen portemonnee: het brengt immers minder geld in het laatje zonder tijdrovende montage van een brandwerende ombouw. Laat u niet zomaar iets wijsmaken. Vraag naar ISODUCT. En denk aan de besparing die het u oplevert, maar vooral wat het doet voor de veiligheid van u en uw gezin!

HET VEILIGSTE ROOKGASAFVOERSYSTEEM VAN NEDERLAND

Het grootste voordeel van onze dubbelwandige kachelpijp is natuurlijk de brandveiligheid; met stip op nummer 1. Het risico op schoorsteenbrand is namelijk te verwaarlozen. Zelfs als er onverhoopt (bijv. door een vogelnest) toch brand mocht ontstaan, is er niets aan de hand. Het vuur brandt het rookkanaal op die plek schoon, de brand dooft na korte tijd vanzelf en uw rookkanaal is weer klaar voor gebruik. Door de dubbele ingebouwde isolatie is de kans op woningbrand nihil. Dat is pas een veilig idee, toch?

VEILIGER, GOEDKOPER & MOOIER

De échte kenners zijn het erover eens: ISODUCT is het veiligste rookgasafvoersysteem van Nederland. Het product wordt ook gefabriceerd in Nederland en voldoet ruimschoots aan alle wettelijke normen en eisen.

Het is innovatiever, veiliger, goedkoper én mooier dan welk ander dubbelwandig rookgasafvoersysteem met omkokering, ooit.