ROOKGASAFVOER HOUTKACHEL

Laat of gaat u een houtkachel plaatsen? En bent u op zoek naar een flexibele rookgasafvoer? Of overweegt u de aanschaf van een allesbrander of open haard? Er zijn rookgaskanalen in vele soorten en maten, maar er is er geen zó betrouwbaar en veilig als ISODUCT.

VOOR VRIJWEL ELK TYPE ROOKAFVOER

Een dubbelwandig rookkanaal van ISODUCT met ingebouwde brandveiligheid is geschikt voor vrijwel elk type rookafvoer:

  • Rookgasafvoer houtkachel (binnen én buiten)
  • Rookgasafvoer pelletkachel
  • Rookgasafvoer kolenkachel
  • Rookgasafvoer gaskachel open gashaard
  • Rookgasafvoer oliekachel
  • Rookgasafvoer allesbrander
‘Ons gezellige avondje eindigde in een nachtmerrie. Nooit geweten dat een ‘gewone’ schoorsteenpijp zó brandgevaarlijk kan zijn‘

TOT 50% HOGERE AFVOERCAPACITEIT

Door de hoge isolatiewaarde van een ISODUCT rookgasafvoer, koelen rookgassen vrijwel niet af. Dat zorgt voor een extra afvoercapaciteit tot maar liefst 50% ten opzichte van traditionele rookgaskanalen.

Deze betere afvoercapaciteit (ofwel: trek) voorkomt weer condensvorming, waardoor de kans op roet en creosootvorming – meestal dé oorzaak van schoorsteenbrand – minimaal is. Veiliger bestaat gewoonweg niet!

Isoduct Rookkanaal

FLEXIBEL TOEPASBAAR

Een ISODUCT rookgasafvoer is overal toepasbaar! Op zichzelf, of in uw bestaande schoorsteenkanaal. Met een ISODUCT rookkanaal heeft u geen extra ombouw of omkokering nodig. Dus heeft u (nog) geen rookkanaal? Het enige wat u hoeft te doen is een doorvoermogelijkheid in uw verdiepingsvloer en dak te maken!

Heeft u een houten vloer? Geen probleem! ISODUCT is toepasbaar bij elk (brandbaar) materiaal. Door middel van een brandseparatieplaat of brandwerende gipsplaat zorgt u eenvoudig voor de vereiste kierdichte afdichting tussen de kachelpijp en uw vloer/plafond.

Isoduct Rookkanaal

KOSTENBESPAREND

Een dubbelwandig ISODUCT rookkanaal scheelt enorm in de kosten ten opzichte van conventionele dubbelwandige rookgasafvoersystemen, waarbij de bouw van een (arbeidsintensieve) extra omkokering vereist is. Wat vervolgens nog niets zegt over de brandveiligheid van uw rookkanaal…

Isoduct Rookkanaal

VOOR ELK INTERIEUR

Stoer, robuust… Het strakke design van een ISODUCT rookgasafvoer past in elk interieur. Wilt u ook een behaaglijk, sfeervol, gezellig én veilig gevoel creëren? Kies voor een houtkachel of open haard met ISODUCT afvoerkanaal!

CE-MARKERING: GEEN GARANTIE VOOR VEILIGHEID

CE-gemarkeerde producten wekken vertrouwen, dat is helaas niet altijd terecht. Een CE-markering op een rookgasafvoer zegt alleen iets over de productspecificatie, de ‘basiseisen’ conform Europese richtlijnen. Het betekent echter niet dat CE-gemarkeerde rookkanalen zomaar in Nederland kunnen worden toegepast. Dat hangt af van de prestatie-eisen zoals vastgelegd in het Bouwbesluit 2012.

Oftewel: als u een traditioneel dubbelwandig halffabricaat rookkanaal met CE-verklaring koopt, dat niet zelfstandig voldoet aan de Nederlandse prestatie-eisen, dan mag dat product in Nederland niet zomaar worden toegepast. Het aanbrengen van een (volledige) extra brandwerende omkokering zou de brandveiligheid kunnen vergroten. Maar: om aan de Nederlandse eisen te voldoen, moet de pijp – inclusief omkokering – getest en exact conform diezelfde opstelling geïnstalleerd worden. Dat moet dan blijken uit de prestatieverklaring en het installatievoorschrift, waarin tot in detail omschreven staat hoe de omkokering moet worden opgebouwd en welke materialen moeten worden toegepast, zodat het geheel overeenkomt met de geteste situatie.

Een ISODUCT rookgasafvoer voldoet door de ingebouwde brandveilige omkokering als enige rookkanaal zelfstandig aan alle eisen voor brandveiligheid en wetgeving voor rookgasafvoervoorzieningen in Nederland. Montage van een extra omkokering is dus niet nodig!

Lees meer over CE-markering en Europese regelgeving m.b.t. de fabricage van rookgasafvoeren in de brochure ‘CE-markering op bouwproducten’ op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

 

Isoduct Rookkanaal

T600 EN G10

De T600 kwalificatie is een temperatuurklasse en zegt iets over de thermische belastbaarheid van een product. Het betekent dat het product getest is op de brandwerendheid bij het ontstaan van (zeer) hoge temperaturen, in dit geval met een beproevingstemperatuur van minimaal 700 graden Celsius. De ‘G’ staat voor schoorsteenbrandbestendig en de 10 is het aantal millimeters afstand tot brandbaar materiaal.

Volgens de Nederlandse eisen moet elk rookgasafvoerkanaal – met of zonder omkokering – aan die combinatie van eisen voldoen, dus: T600 én G10. Voldoet de dubbelwandige pijp op zichzelf niet aan die eisen, dan zal het mét omkokering getest moeten worden om alsnog de kwalificatie te behalen. Zo niet, dan mag het rookkanaal in Nederland niet worden toegepast. Een ISODUCT rookkanaal is daarentegen direct, veilig en zonder extra omkokering toepasbaar.

 

Isoduct Rookkanaal

EEN STOER STAALTJE TECHNIEK

Mocht er onverhoopt toch brand ontstaan in een ISODUCT kachelpijp, dan is er zelfs op 10 millimeter afstand nog steeds geen brandgevaar. Ook goed om te weten: de zware testcondities liggen mijlenver van de praktijk; bij normaal huishoudelijk gebruik wordt een ISODUCT rookkanaal aan de buitenkant slechts 40 – 60 graden Celsius, ongeveer net zo warm als uw CV-radiator. Zo kunt u gerust en veilig stoken.

ISODUCT. Hét brandveiligste dubbelwandige rookkanaal. Opvallend. Robuust. Geniaal.