Nieuws

09 september 2017

Isoduct bij sedum daken

isoduct-sedum
Heeft u een sedum- of rieten dak en wilt u een rookkanaal? Dan kiest u (natuurlijk) voor Isoduct. Zelfs bij schoorsteenbrand wordt een Isoduct-rookkanaal aan de buitenzijde nooit brandgevaarlijk heet.

Een mooi voorbeeld van zo’n brandveilige toepassing vindt u op bungalowpark ‘Aan ’t Hackfort’ in Wichmond. Alle vakantiewoningen op dit Achterhoekse park zijn voorzien van sedumdak. Waarom koos men voor Isoduct?

Wat is een sedumdak?

Een sedumdak wordt ook wel ecologisch dak, groen dak of levend dak genoemd. Op zo’n dak zijn vetplanten aangebracht, die weinig water verdampen. Deze duurzame toepassing wordt niet voor niets steeds meer gekozen: sedum is onderhoudsarm, overal toepasbaar, geeft een natuurlijke uitstraling, isoleert, beschermt het dak én draagt bij aan de duurzaamheid. Op bungalowpark ‘Aan ’t Hackfort’ vindt u genoeg voorbeelden: alle woningen zijn voorzien van een sedumdak.

Op advies van de kachelspecialist

Om gasten ook in koudere tijden van het nodige comfort te voorzien, zijn de meeste vakantiewoningen uitgerust met houtgestookte kachels. Betrokken haarden- en kachelspecialist heeft inmiddels op tientallen kachels een dubbelwandig rookkanaal van Isoduct aangesloten: 'Een rookgaskanaal van Isoduct is, in combinatie met de Isoduct EPDM rubberen dakdoorvoer, bij uitstek geschikt voor toepassing bij brandgevaarlijke, natuurlijke materialen. Zelfs mócht er schoorsteenbrand ontstaan, dan wordt het rookkanaal aan de buitenzijde nooit brandgevaarlijk heet. De keuze voor Isoduct bij deze houten bungalows met sedumdaken was daardoor snel gemaakt.'

Over ‘t Hackfort

Bungalowpark ‘Buitenplaats Aan ‘t Hackfort’ ligt in de Achterhoek. De streek is door de Nederlandse Fietsersbond uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland. Het bungalowpark is gelegen in Wichmond, tussen de bossen van Natuurmonumenten. U loopt direct vanaf het bungalowpark de bossen in. Binnen enkele minuten bent u bij het gelijknamige Achterhoekse kasteel Hackfort. In de omgeving zijn tal van wandel- en fietsroutes aangelegd. Op en top genieten dus.

Meer weten? Ga naar www.aanthackfort.nl.