DEALER KLAVER AAN HET WOORD

07/12/2018

Bij de aanleg en installatie van rookkanalen kom je nog wel eens bizarre situaties tegen. Zo ook een van onze dealers – Klaver Haardencentrum – uit de Friese Elfstedenstad Dokkum.

Lees verder

DEALER VUURDELIG AAN HET WOORD

21/09/2018

Steeds meer mensen kiezen voor een veranda, tuinkamer of overkapping. Dat is natuurlijk niet zo gek, daarmee kunnen we vaker én langer van het buitenleven genieten. Een daarbij passende open haard of tuinkachel is niet alleen een eyecatcher, maar wát een uitkomst als de temperatuur zo aan het eind van het jaar weer gaat zakken. Maar wist u dat veel van die kachels, althans de rookkanalen daarvan, onveilig worden aangesloten?

Lees verder

Vakantiesluiting zomer ‘18

02/07/2018

Binnenkort zijn wij er weer even tussenuit...

Lees verder

Isoduct bij schaapskooi Ermelo

29/05/2018

Een rookkanaal van ISODUCT is zó veilig, dat het dwars door een rieten dak kan worden geplaatst. Een mooi voorbeeld daarvan is te zien bij de schaapskooi in het Gelderse Ermelo.

Lees verder

Verwoestende woningbrand door brandgevaarlijke omkokering

03/04/2018

Op 9 maart 2016 werd de woonboerderij van de familie Vermeer getroffen door een woningbrand, ontstaan door schoorsteenbrand. Linda, werkzaam bij de plaatselijke brandweer, had die avond dienst. Het was een gewone doordeweekse dag, tot haar pieper afging met de melding: Woningbrand op Zuidereind 6 Baarn. Haar eigen adres.

Lees verder

PRODUCTPRESTATIES & TESTRESULTATEN ISODUCT

15/01/2018

Op verzoek van Stoutenbourg BV, voerde het onafhankelijke onderzoeksbureau Efectis een brandtest uit om de brandwerendheid van ISODUCT rookgaskanalen te onderzoeken. En met succes.

Lees verder

De beste wensen!

21/12/2017

In week 52 en week 1 zijn wij gesloten.

Lees verder

Bericht van de Sint

23/11/2017

Sinterklaas zit met zijn handen in het haar
Er is iets vreemds aan de hand dit jaar... 

Lees verder

‘Wat ben ik achteraf blij met mijn keuze. Het had heel anders af kunnen lopen.‘

16/11/2017

‘Onlangs had ik schoorsteenbrand bij mij thuis. Er was brand ontstaan in het eerste deel van het rookkanaal, dat is een enkelwandige pijp die onze houtkachel met het ISODUCT-rookkanaal verbindt. Daarvandaan loopt het ISODUCT-rookkanaal helemaal door naar boven en mondt uit in het dak... 

Lees verder

Een rookkanaal van ISODUCT. Aanbevolen door experts

09/11/2017

Heeft u een sedum- of rieten dak en wilt u een rookkanaal? Dan kiest u (natuurlijk) voor ISODUCT. Zelfs bij schoorsteenbrand wordt een ISODUCT-rookkanaal aan de buitenzijde nooit brandgevaarlijk heet. Een mooi voorbeeld van zo’n brandveilige toepassing vindt u op bungalowpark ‘Aan ’t Hackfort’ in Wichmond. Alle vakantiewoningen op dit Achterhoekse park zijn voorzien van sedumdak. Waarom koos men voor ISODUCT? 

Lees verder

Heeft u uw schoorsteen al geveegd?

14/10/2017

Wist u dat er in Nederland maar liefst 2.000 (!) schoorsteenbranden per jaar zijn? Schoorsteenbrand ontstaat meestal als aangekoekt creosoot in het schoorsteenkanaal plotseling vlam vat. De kans dat dat gebeurt lijkt niet groot. Maar wist u dat 33% van alle woningbranden in Nederland wordt veroorzaakt door zo’n schoorsteenbrand?

Lees verder

Ook wellnessboerderij Rijsgaardhoeve kiest voor ISODUCT

14/09/2017

In het pittoreske Elburg, aan de rand van de Veluwe, ligt de Rijsgaardhoeve. Een bijzondere, sfeervolle wellnessboerderij, B&B en vergaderlocatie. Eigenaar Menno van Ginkel koos heel bewust voor een rookgaskanaal van ISODUCT. Waarom? 

Lees verder

‘En toen was er schoorsteenbrand...‘

31/08/2017

De heer Mulder heeft een prachtige houtkachel, voorzien van ISODUCT-rookkanaal. Hij stookt al jaren met plezier. Tot die bewuste donderdag 5 februari. Schoorsteenbrand.

Lees verder

Uniek! ISODUCT-rookkanaal in drijvende sauna

21/07/2017

Kent u de ‘Drôme-boot’ al? Deze unieke saunaboot wordt verwarmd met een sfeervolle houtkachel. De rookgassen worden (natuurlijk) afgevoerd via een ISODUCT ID150 rookkanaal.

Lees verder

ISODUCT. Vanaf nu verkrijgbaar bij... Bouwcenter Concordia

18/07/2017

Een lang gekoesterde wens is uitgekomen… vanaf nu is het ISODUCT-rookgaskanaal ook direct uit voorraad verkrijgbaar bij Bouwcenter Concordia in Steenwijk. 

Lees verder

Vakantiesluiting

14/07/2017

Binnenkort zijn ook wij er even tussenuit...

Lees verder

Voorkom vreemde vogels in uw rookkanaal!

13/07/2017

De brandweer rukt regelmatig uit voor een (vastzittende) vogel in een schoorsteen. Wilt u vogels buitensluiten en brandgevaarlijke vogelnesten in uw rookkanaal voorkomen? Vraag bij uw dealer naar de ISODUCT trekkap ID150TK/ ID150TKG.

Lees verder

‘Het ISODUCT rookkanaal heeft uitstekende eigenschappen, de producent een zeer goede service!‘

06/07/2017

‘Het ISODUCT rookkanaal heeft uitstekende eigenschappen. We zijn erg tevreden!‘

Wat vinden de gebruikers van het ISODUCT rookkanaal? Lees de recensies voortaan op onze website!

Lees verder

NIEUWE WEBSITE LIVE!

29/06/2017

Het is zover; de nieuwe website van ISODUCT - hét brandveiligste rookkanaal van Nederland - is live!

Lees verder